26 ilde anket yapıldı: Bu pazar seçim olsa kime oy verirdiniz?

31 Mart'ta yapılan Mahalli İdareler seçiminin yankıları sürerken Asal Araştırma tarafından 26 ilde yapılan anketten çıkan sonuçlar dikkat çekti. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

26 ilde anket yapıldı: Bu pazar seçim olsa kime oy verirdiniz?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye 31 Mart’ta sandık başına giderek tercihini yaptı. Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) uzun yılların ardından birinci çıktığı yerel seçimlerin yankıları sürerken anket şirketleri araştırmalarını devam ediyor. Bu çerçevede Asal Araştırma 26 ilde bir araştırma yaptı. Yapılan araştırmada dikkat çeken sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı. 

20-21 Nisan tarihleri arasında 26 ilde yapılan araştırmaya 2 bin kişi katıldı. Yapılan ankete göre; AK Parti yüzde 32.2 ile birinci parti, CHP yüzde 26.5 ile ikinci parti olurken, MHP yüzde 9,8 ile üçüncü, DEM Parti yüzde 9.1 ile dördüncü, İYİ Parti yüzde 5.6 ile beşinci, Yeniden Refah Partisi yüzde 4.5 ile altıncı, Zafer Partisi yüzde 4.2 ile yedinci, Türkiye İşçi Partisi yüzde 2.6 ile sekizinci olarak belirlendi. “Kararsızlar, oy kullanmayacağım, fikrim yok, cevap yok”  yanıtlarının ise orantısal olarak dağıldığı paylaşıldı.

 

 

26 il arasında Kayseri’nin olup olmadığı bilinmezken 31 Mart yerel seçimlerinde Kayseri’de partilerin aldığı oylar şöyle: 

Cumhur İttifakı (AK Parti-MHP): Yüzde 38,61
Yeniden Refah Partisi: Yüzde 19,74
İYİ Parti: Yüzde 14,39
CHP: Yüzde 14,33
Saadet Partisi: Yüzde 5,66
Zafer Partisi: Yüzde 3,73

26 ilde anket yapıldı: Bu pazar seçim olsa kime oy verirdiniz?