100 bin TL ödül var! Peki kimler katılabilecek?

Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından bu yıl 4. defa düzenlenecek olan patent yarışması başlıyor. Yarışmanın kazananı 100 bin TL'nin sahibi olacak. Kimler başvurabilecek? Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde.

100 bin TL ödül var! Peki kimler katılabilecek?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından üniversitelerde patent konusunda farkındalık oluşturulması, öğrencilerin gelecekte profesyonel meslek hayatında veya akademik çalışmalarda kullanacakları teknik bilgilerle donatılması ve öğrencilerin ülkemizin teknolojik gelişmesinde önemli bir yer tutan buluş faaliyetlerine özendirilmesi amacı ve 'Bir icadım var' sloganıyla Patentle Türkiye Üniversiteler Patent Yarışması düzenlenecek. 

1 Mayıs 2024 tarihi itibariyle başvuruları başlayan yarışma kapsamında, ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora programlarında öğrenim gören üniversite öğrencileri epats.turkpatent.gov.tr internet sitesi üzerinden 15 Aralık 2024 tarihine kadar e-Devlet yoluyla sisteme giriş yaparak ücretsiz çevrimiçi patent başvurusu yapmak suretiyle yarışmaya katılabileceklerdir.

2025 yılında düzenlenecek olan Ödül Töreninde yarışmanın birincisine 100.000 TL, ikincisine 80.000 TL, üçüncüsüne 60.000 TL, dördüncü ila altıncısına 50.000 TL, yedinci ila onuncusuna 40.000 TL ve on birinci ila yirmincisine 30.000’er TL olmak üzere toplamda 850.000 TL ödül verilecek. Ayrıca dereceye giren başvuru sahiplerinin buluşlarını tanıtmalarını teminen ulusal ve uluslararası buluş fuarlarına katılım imkanı sağlanacaktır.

100 bin TL ödül var! Peki kimler katılacak?

Diğer yandan 5 üniversitesi ile eğitimde öncü olan şehirler arasında yer alan Kayseri’den de öğrenciler katılım sağlayabilecek. 70 bini aşkın öğrencinin yaşadığı kentte çok sayıda başvurunun yapılması bekleniyor. 

100 bin TL ödül var! Peki kimler katılacak?